… Ergin

13275053_10154235759968383_1152568429_o

Mina föreläsningar, ”Kärleksimmigrantens krokiga väg till jobb och integartation” och ”Mångfald som ett konkurrensmedel” syftar till att ge en första hands inblick i hur det går för en utländsk akademiker i jakten på första jobbet i Sverige och händelse förloppet efter

Jag är stolt medlem av National Speakers Association Sweden. TF_MemberRGB

Efter drygt 10 år som delägare IT konsultföretaget Systemstrategerna, har jag beslutat att lägga all min tid engagemang, energi och fokus för att öka förståelsen för mångfald och olikheter genom att föreläsa och ordna workshoppar.

Jag har lyckats skapa förutsättningar för flera jobb till unga och nyanlända i mina samarbetsprojekt med företag och jag finns tillgänglig  som mentor för unga och för ledare med mina kunskaper om ledarskap, företagande och entreprenörskap. Jag är också instiftare av priset Årets Mångfaldsbragd som ska lysa på en individ som gör en modig insats för olikheter i det dolda. Priset skall delades ut den 17e November 2015, i samband med Working for Change mässan.

Min övertygelse är att människor ska få chanser och när det får det tar de till vara på dem.  Genom att använda mitt personliga nätverk inom näringslivet har jag startat två mångfaldsprojekt på respektive Bilprovningen och Systembolaget  som har lett till 17 arbetstillfällen. Arbetsförmedlingen i Södertälje och Södertälje Kommun är kopplade till projektet. Ett tredje projekt är på gång som förhoppningsvis kommer att skapa nyanställningar för omkring 60 människor.

Intervjun på Sälj & Kommunikationspodden kommer att ge dig som lyssnar en klarare bild av min drivkraft och hur företagen kan bli bättre på skaffa sig konkurrensfördelar med hjälp av olikheter.